Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van slimme, online programma’s voor het onderwijs.

25 jaar geleden bedachten broer Theo en zus Truus de naam Muiswerk. Na een periode van druk experimenteren met de eerste computers die op scholen verschenen, gaven zij daarmee een naam aan het platform waarop zij hun interactieve en adaptieve lesmodules ontwikkelden en vanaf dat moment ook aan andere scholen verkochten.

Onderwijs ontmoet innovatie

In die tijd had Truus een drukke baan als leerkracht bij wat tegenwoordig het Regiocollege in Zaandam heet en werkte Theo bij een Hilversumse vestiging van het Amerikaanse Bell Laboratories. Onderwijs ontmoet innovatie. Het eerste jaar kochten acht klanten onze eerste producten. Niet veel later namen een broer en zus, die rustiger aan dachten te gaan doen, de verkoop op zich en groeide ons aanbod uit naar 70 producten, verdeeld in testsuites en oefenprogramma’s. Onze database groeide in een paar jaar tijd naar duizenden klanten. Vandaag de dag zijn er meer dan 3.300 locaties in Nederland waar onze producten onderdeel zijn van het lesprogramma. Meer dan 650.000 leerlingen werken met onze modules. Daar zijn wij immens trots op.

Wij streven er niet naar een zo groot mogelijk bedrijf te worden. Op dit moment zijn we met vijftien vaste Muiswerkers en daaromheen leveren tien losse Muiswerkers de vernieuwingen en nieuwe producten aan. Wij nemen zelf de telefoon aan en lossen problemen zo snel mogelijk op. Wij hebben geen verschillende afdelingen. Iedereen is Muiswerk Educatief. En Muiswerk Educatief groeit ieder jaar gestaag. Dat is niet dankzij uitbundige reclames of vertegenwoordigers of stuntprijzen, maar vooral door goede producten, goede service en veel mond-tot-mondreclame.

Het team van Muiswerk Educatief

Onze succesfactoren

 • IJzersterke content
  Oneindig veel oefenstof en variatie met adaptieve toetsen en oefeningen!
 • Leerplan op maat
  Iedere leerling zijn eigen leerplan op maat.
 • Uitleg en animaties
  Duidelijke instructie en uitleg bij iedere oefening met animaties en gesproken uitleg.
 • Zinnige feedback
  Tips en uitleg helpen leerlingen meteen wanneer zij een fout maken.
 • Uitstekende support
  Geen keuzemenu’s maar direct in contact met de Muiswerker die jou verder helpt.
 • Slim platform
  Wij vernieuwen en verbeteren continu in nauw contact met onze partners en scholen.

Samen werken aan iets groots

Onze innovaties komen niet alleen van onze ontwikkelafdeling. Ze ontstaan door een intensieve samenwerking met onze partners, scholen en universiteiten. Dit leidt tot spectaculaire doorbraken. Innovatie staat centraal bij alles wat we doen.

Het hogere doel

Wij willen het ultieme platform bieden dat iedere leerling helpt om zich te ontwikkelen in de richting die hem of haar het beste past. De software zit vol slimmigheden die de leerling uitdaagt, volgt, helpt, motiveert en ontwikkelt. Elke dag werken wij met een gedreven en multidisciplinair team aan het verwezenlijken van onze missie: iedere leerling slim laten groeien in rekenen en taal.

 Scholen praten mee

Premièrescholen zijn actieve Muiswerkgebruikers, die nieuwe functionaliteiten gebruiken voordat ze gelanceerd worden. Door de feedback van deze scholen ontstaat een beter leermiddel. Partnerscholen gaan een stap verder. Met hen brainstormen we over de toekomst. In een vroeg stadium brengen zij nieuwe functies in praktijk. Samen met leerkrachten en leerlingen vinden we uit wat werkt.

Wetenschap

Muiswerk Educatief wil doorbraken in het onderzoek naar gepersonaliseerd onderwijs bereiken. Tegelijkertijd willen we bestaande producten verbeteren. Wij werken daarom intensief samen met universiteiten en onderzoekscentra, zoals met de Universiteit van Amsterdam, TIER (Top Institute for Evidence Based Education Research) en de Universiteit van Maastricht.